tirsdag 31. mai 2011

Tirsdag 31 mai - Nå på vei mot La Corona

Da er beslutningen tatt; vi drar mot La Corona for å slippe banke kryss i 4 dager inn mot Falmouth. Så får vi ta Biskaia når været tillater. Et alternativ hadde vært Irland, men vi hadde ikke tenkt oss dit i denne omgang.
Det blir kryss mot liten kuling og mye bølger de siste 2 dagene inn mot La Corona også, men det får vi ta. Bedre med 2 enne med 4 ubehagelige døgn! Posisjon nå 31 mai kl 13 UTC er 42 gr 57' N og 21 gr 38' W. Vi seiler kurs 53 gr i 6 - 7 knop med fin vind fra S mot et nytt WP (45gr 30' N og 16gr 30'W), altså ca mot NØ, for å komme NV av La Corona før vi for BB halser krysser inn siste biten (300nm?).
Første døgnet fra Horta (fra 10.30 - 06.00) motret vi ca 105 nm, andre døgnet seilte vi i fin vind 150nm rett mot mål (kryss), og nå 3 døgnet har vi motret 120 nm mot stampesjø og motvind. Vinden har altså snudd fra N/NV til NØ, og nå fra S. De andre norske båtene velger sansynligvis Irland, da de har tenkt seg opp mot Skotland og krysse nordsjøen derfa.
Siden vi nå bare er 2 ombord har vi delt naattevaktene i 2 4-timers vakter (22 - 02 og 02 - 06), med 2x2 timers før og etter for å få nok søvn/hvile. Det fungere bra.
I går så vi at et tau hadde festet seg i propellen på slepegeneratoren, slik at den ikke ga strøm. Nå er det fikset, og vi har skjønt hvorfor batteriene så fort tok slutt når vi seilte og brukte autopilot. I dag har vi etterfylt diesel, og hørt litt på Eric Clapton. Han har rytmer som går helt i ett med dønninger/svell!
Alt vel ombord! 

1 kommentar:

  1. Jeg synes dere har og har hatt mye motvind! Og så jeg som ønsker dere silkeseilas hele veien. Ja ja, det minner litt om livet sånn som det kan arte seg til tider... Det blåser ualminnelig mye her også, og regn nok til bondens åker i tillegg. I morgen begynner jeg i ny jobb, så da skinner sikkert sola! God seilas videre og klemmer til begge fra Lill

    SvarSlett