fredag 27. mai 2011

Fortsatt i Horta


Vi dro ikke i dag heller. Det blåser jevnt 20 - 25 knops vind fra NØ med mye bølger i mot og rotete sjø, og værmeldingene vil ha det til at det blir kryss mot NNV i 2 dager om vi hadde dratt i dag. Og vi skal ØNØ! Hva er egentlig definisjonen på en fin dag å seile på? Passe vind: ikke for mye og ikke for lite, passe lite bølger og svell, samt gunstig vindretning mot målet; dvs ikke kryss!
At vi fortsatt er i Horta tyder på at det enten ikke har vært en fin dag å seile på foreløpig, selv om vi mange dager nå skulle ha dratt "i morgen tidlig", eller at vi har fått havnesyke, eller at Azorene er veldig hyggelig, eller en kombinasjon av alle! I morgen tidlig drar vi på nytt, alle 5 gjenværende norske båter som venter på været; Jazz, Fryd, Avventura, Viking Crusader og Jolly Sailor!

Mens vi venter på været....
"Det beste er det godes fiende", eller "Ikke førsteklasses, men du verden så annenklasses" er uttrykk som kanskje burde ha vært tatt i bruk tidligere i uken, så hadde vi muligens seilt før. Men vi har hatt det hyggelig her og skal ikke klage, selv om det er kaldt. I dag har vi altså betalt havneligge, sjekket ut fra marina, havnemyndigheter, toll og imigrasjon, og i morgen drar vi!!! (Med mindre vi får en ny "dårlig melding" fra Frivind.) Det blir nok ny "avskjedsmiddag" i land i kveld. Men maten er utrolig billig her, og faktisk også god, så det går nok bra!

Utsikt over til Pico.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar