torsdag 5. mai 2011

Torsdag 5 mai, på vei mot Azorene

Da er første uke tilbakelagt på vei mot Azorene. Tilsammen har vi nå seilt drøye 900 nm av ca 2300 nm. I motsetning til "normale" år hvor Azorene High (et ganske fast høytrykk rett N om Azorene) skaper østlige vinder S om Azorene og vestlige vinder NV om Azorene, glimrer dette høytrykket i år med sitt fravær. Derfor har vi nå nordvestlige vinder sydvest for Azorene, og vi trengte derfor ikke gå så langt nord før vi satt kursen mot øst. Dette burde tilsi en noe kortere seilingsrute. Imidlertid kan vi ikke gå direkte mot Azorene enda fordi Azorene High er erstattet av et lavtrykk som gir ugunstige vinder om vi kommer for langt nord. Så det vi vinner på ikke å gå nord, taper vi litt på ved å måtte gå rett øst i en periode. Alt i alt blir det vel ca 2300 nm til slutt.
All denne informasjonen får vi hver dag fra Mads i Frivind, en værmeldingstjeneste for sjøfarende som vi abonerer på. Hver dag får vi ny væroppdatering på mail via satelit telefon. Han loser oss forbi dårlig vær, og prøver å finne gunstige vinder. Nå er det litt lite vind; ca 10 knop, men vi har medstrøm, så vi seiler ca 5 + knop. Kjørte litt motor i natt, og i går seilte vi bevisst litt sakte for ikke å seile fra de andre norske båtene vi holder følge med. Hittil har vi hatt en gjennomsnittsfart på ca 5,5 knop.
Vi har nå 1400 nm igjen (rett linje 54 gr mot mål), hvilket skulle tilsi at vi har 10 - 11 dager igjen. 
Posisjon nå kl. 11.30 karibisk tid (vi har ikke stilt klokken frem enda), eller 17.30 norsk tid, er som følger: 26 gr 41,5' N og 52 gr 38,8' W. Snart halveis, og alt vel ombord. Solen skinner og vi leser og koser oss!    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar