onsdag 1. juni 2011

Onsdag 1 juni

Det har blitt 1 juni og man skulle tro sommeren nærmer seg. Men det er ikke akkurat den følelsen vi har her ute på havet! Det er bikkjekaldt! Solen varmer litt på dagen (heldigvis), men på natten er det ille kaldt! At det er onsdag 1 juni betyr også at vi kanskje er ca/eller litt over halveis mot La Corona, og det er dit vi skal nå, selv om værmeldingen i dag kanskje skulle tilsi noe annet. Været er fryktelig omskiftende, særlig på havet; - det er antagelig derfor også værmeldingene endrer seg fra dag til dag.  
Mads i Frivind har altså i dag kommet med en noe anderledes melding enn i går. Sterkere vind inn mot La Corona (25 knop fra NØ med 30 - 35 knop i perioder), og kanskje noe svakere inn mot England/Irland.
Det er ikke det (dårlige?) været du har nå som er til bekymring i båt på havet. Det er det været du kanskje kan komme til å få som skaper usikkerhet ombord! Hvor mye blir det? Tåler seil og båt det - er alt sjekket og i orden? Har vi riktige seil oppe? Og til slutt: Hvor ubehagelig blir det for mannskapet? Nå vet vi at vi får kuling i ulike valører rett i mot om ca 1 - 2 døgn. Så til kvelden rever vi ned til 3 rev i storseilet og er klar til å stramme inn og rulle inn på genovaen når det friskner til.
Vi har seilt hele siste døgn med vind aktenfor tvers på SB (styrbord) halser med brukbar fart (6 knop), men satte på motor når vinden dalte litt i dag morges. Posisjon nå kl 12.00 UTC  er 44 gr 14' N og 19 gr 10' W. Vi går på en kurs på 60 gr, og må nok falle av litt (til 40 - 50 gr) når vinden øker til 18 - 23 knop og snur på Ø igjen til kvelden. Planen er så og slå, og gå direkte mot La Corona i morgen ettermiddag/kveld når vinden igjen øker (25 knop) og forhåpentligvis går på NØ.
Beklager hvis noen synes det blir vel mye prat om vær og vind, men det er dette som opptar oss for øyeblikket.
Vi har sett en del skygger av hval som puster (blåser opp vann&luft) de siste dagene, men de har ikke vært nære nok til at vi har fått tatt bilder. Jeg tror de andre norske båtene også har bestemt seg for La Corona, så vi er flere innenfor rekkevidde. Avventura kan vi se litt NV for oss, og Jazz og Fryd ligger ca 15 - 20 nm bak oss. Fryd så mange store blå hval i går.     
Akkurat nå er det fint vær og alt vel med både båt og mannskap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar