onsdag 4. mai 2011

Onsdag 4 mai; 7 dag mot Azorene

Tirsdag hadde vi en kjempeseilas; det ble bra med vind, rundt 20 knop, og vi holdt kanskje gj.sn. på 7 knop. Herlig! Til den observante leser som i gårsdagens blogg savnet posisjon, kan opplyses om at vi igår 3 mai kl 13 lokal tid (19 norsk tid) var på 25 gr 50' N og 57 gr 33' W. Beklager forglemmelsen.
Nå kl 10 karibisk tid (16 norsk tid) ligger vi på 26 gr 19' N og 55 gr W. Nattens seilas ble tildels litt slitsom og hompete med høye bølger (3 - 4 m) skrått bakfra fra BB (vind fra V/NV) og lite søvn. Vindroret hang med hele dagen, men etter en liten squal på kvelden ble Windy litt vanskelig å sammarbeide med, og det ble for det meste håndstyring. (Vi unngår autopilot pga støy og strømforbruk hvis vi kan.) 
Det er lett å merke at vi seiler nordover mot kaldere strøk. Det blir kaldere for hver dag, og seilerdresser og flis jakker må på om natten for at vi ikke skal fryse.
Vi seiler fortsatt 5 båter sammen, noen innenfor synsrekkevidde, og stort alle hele tiden innenfor VHF rekkevidde. Og det er meget hyggelig! Det blir skvaldret og delt informasjoner båtene i mellom, lun humor og småfrekke kommentarer, man hjelper hverandre hvis det oppstår problemer i en båt, barna har egen spill-frekvens/kanal, mens vi voksne holder oss til norgeskanalen 69. Flere ganger om dagen utveksles posisjon, fart, kurs og seilføring slik at vi skal kunne koordinere videre seilas. Hyggelig og trygt! VHF'en i cockpit ble "borte" i natt, dvs virker ikke, da pluggen i gulvet/(bordet) hadde løsnet og falt ned i et skott inne i båten. Slik blir det vedlikeholdsoppgaver - det er viktig med sysselsetting! Det har vi sett mye av i Karibien! Og informasjon!
Alt vel ombord!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar