søndag 1. mai 2011

1 mai; 4 dag på havet (3 døgn unnagjort)

Det er herlig å ha fått en ny jolleseiler ombord. En som har fått seiltrim inn med morsmelken!
Gunnar har funnet seg godt til rette med seil og ror ser det ut til, og vi seiler høyt og fort i forhold til seilføring og de andre norske båtene. Vi seiler fortsatt safe og defensivt. Siste døgn har det (med noen unntak selvfølgelig) blåst ca 12 - 16 knops vind. I hele går gikk det med fulle seil, men i natt tok vi to rev for ikke å seile fra de andre norske båten, og farten gikk ned til 4 - 5 knop. Det er greit å seile i følge; en båt (Fanteliv - tidligere kalt Ormen Lange) mistet en firkant splint mellom ror og ratt, og hadde kun autopilot å styre med i en periode, og en båt (Aries) hadde vansker med slakt undervant i natt og et kutterstag som røk, men nå har begge to fått reparert sakene og seiler som normalt igjen.
I dag morges tok vi ut revene og seiler nå igjen med 6 knops fart og kurs 45 - 50 gr. Mao nesten rett på mål! Vi har kl.11 lokal tid (16 i Norge) følgende bredde/lengde: 24 gr. 13,4' N og 061 gr 37,5' W.
Alt vel ombord. Både Gunnar og Eli klarer til og med nå og smøre brødskiver selv uten å bli kvalme!
Gunnar er i det hele tatt en kjempefin kar om bord, og må nok kunne klasifiseres i topp gruppen sammen med Tom og Hans!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Ikke rart at slepegeneratoren går full av tang når man seiler inn i - eller mot - Saragossahavet. En rekke innsiktsfulle artikler om dette finnes i eldre utgaver av Donald Duck.
  Men det er jo et tidskrift skipperen kjenner svært godt - så her er nok alt i de beste hender.
  Bra at sjøsyken har gitt seg og alt er bra.
  Jeg minnes skipsbakt brød med gulost til frokost etterfulgt av vann,mandler,rosiner og så middagene .....

  Eia var vi der!

  Tom

  PS Åssen gå´re med peilingene?

  SvarSlett
 2. Hakke peiling! (sekstanten ligger bak støvsugeren - som ikke er i bruk, så den er litt vanskelig tilgjengelig desveree......)

  SvarSlett