tirsdag 10. mai 2011

Tirsdag 10 mai,

Vinden er sakte men sikkert i ferd med å dø ut, og vi har kjørt motor deler av natten. Nå har den imidlertid tatt seg opp igjen, og vi slører i knappe 6 knop i 10 - 11 knops vind. Solen skinner og vi jobber litt med fintrimming av seil for å få optimal fart før det blir stille. Fint med hjelp av en gammel jolleseiler! I natt var det mye regn, ruglete sjø og lite søvn. 
Vi regner og regner på når vi kommer frem; 14 eller 15 mai?, hvor mye diesel vi har igjen, og når vi kan gi gass uten å risikere og gå tom på slutten. Posisjon nå kl.13 karibisk tid (19.00 norsk tid og 16.00 på Azorene) er 32 gr 44' N og 40 gr 05' W. Det er 655 nm igjen til Horta eller ca 4,5 døgn med 6 knops fart. Det skulle bety at vi er fremme natt til 15 mai, og må ankre opp utenfor havnen til det blir lyst. 
Vi er veldig fornøyd med de værmeldinger og ruteanvisninger vi har fått fra Frivind. De har stemt forbløffende godt! Og han har stryrt oss unna storm og ugunstig vind, og mot steder med bra vind. Vi har hørt om noen båter som ikke bruker Frivind, og som har fulgt den tradisjonelle ruten med å seile opp nesten til Bermuda før de brakk østover, og de har hatt både vindstille og storm i mot og kryss.
Nå på slutten er det mindre Frivind kan gjøre ettersom vi nærmer oss Azorene. Da må vi ta den vinden vi får, og det blir sansynligvis vind på rundt 15 knop fra N/ØNØ; mao midt i trynet! Men først er det noen dager med motring og vindstille som venter oss fra i kveld.  
Alt bra ombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar