onsdag 11. mai 2011

Onsdag 11 mai

I natt var det stille og rolig med lite vind, lite bølger og alle har sovet godt! Vi gikk for motor, men fikk en fin dag med seil i går. Også kom det en stor flokk med delfiner som lekte seg litt med oss. Først 4, så 15 - 20 stk! de svømte foran båten på kryss og tvers i over en time, og da vi så ut som om vi mistet interessen begynte de med helskrudde engelskmenn! Imponerende, og meget hyggelig følge!!
Ikke fullt så hyggelige er de Portugisiske krigsskipene som kommer i stimer mot oss de siste tre dagene. Det er meget giftige maneter som har et seil-lignende halvmåne-hode som stikker opp over sjøen, og som kan ha opp til 4m lange tråer under/bak kroppen. Vi har ikke fått fisk på kroken av den enkle årsak at vi ikke har hatt snøret ute, men vi har fått 10 - 15 flyvefisk på dekk. De kommer om natten. Det var litt guffent en nattvakt i stummende mørke, og vite at det var ingen på dekk, og så plutselig få et kraftig slag midt på kjeften! Så kjente jeg lukta av fisk og skjønte at det hadde vært en flyvefisk! Ellers er nattevaktene i cockpit veldig fine - alene med egne tanker og stjerner, og snart er månen halvfull. Fredfult og med rike muligheter til å tenke over livets mange sider og lære seg selv mer å kjenne.
Jazz som seiler (motrer) litt foran BB har akkurat fortalt at de har hatt en stor hval rett bak båten, men den har ikke vi sett - enda. Gunnar står klar med kameraet.
Ellers så er dagens store oppgave og fylle diesel. Jeg regner med å få på 3 kanner x 20 liter.
Værmeldingen videre fremover sier at vi må regne med vindstille litt til, og så får vi motvind 20 knop fra NØ helt frem. Det betyr hard kryss de siste 2 - 3 dagene frem tiil Horta. Det skal vi klare, men det blir mye slitsje på båt: skjøter, seil og rigg, og det trengs mye reservedeler. For to dager siden røk SB genova skjøte ved et uhell, så det blir litt vedlikeholds arbeid på Azorene. Også motoren får kjørt seg, og det er på tide med nytt olje- og filter skift.
Posisjon nå kl 12 karibisk tid (18 norsk tid) er 33 gr 53' N og 37 gr 37 ' W. Vi durer frem i 6 - 7 knop med motor og seil og medstrøm. Regner nå med å være fremme søndag 15 mai.
Alt vel ombord!    
 

2 kommentarer:

 1. Hei!
  En hilsen fra 1,2 grader N, 103 grader øst.
  Hvor det er? Når du står til rors ved BB ratt,lukker høyre øye og ser ned på dørkfestet for kartplotteren(ja der sikkerhetselen er festet)og forlenger siktelinjen 8-9000 km så er det omtrent der.
  OK her også - god tur videre!
  T&T

  SvarSlett
 2. Skal vi tippe Singapore?
  Vi har 2 fester for sikkerhetsselen på BB ratt, men jeg tror det er det jeg ser..... eller kan det være lanternene til Peters Sportsbar???
  Jolliene

  SvarSlett