fredag 6. mai 2011

Fredag 6 mai, snart halveis til Azorene

Beklager sen blogg i dag. Det har vært en travel arbeidsdag ombord! Først var det etterfylling av diesel. Det har vært motorkjøring store deler av gårsdagen, hele natt, og til langt ut på dagen i dag; lite/ingen vind desverre! 55 liter gikk det på, til ca 30 timer betyr under 2 l/t. Det er bra for vi må forvente noen dager med motor også neste uke. 365 liter igjen.
Så kom det vind litt ut på ettermiddagen, endelig!, og seilene skulle opp. Da oppdaget vi at rev 2 linen hadde røket, og vi måtte til med reparasjon. Ny reveline er nå på plass igjen i form av et litt forlenget spinnaker skjøte. Så var det brødbaking (innkjøpt brød holdt i en uke!), da gikk vi tom for gass, og tanken måtte byttes. Så var det tid for en kort lunsj før blogg.
Vi seiler nå i 7 knop i 12-13 knops vind kurs ca 75 gr. Posisjon kl 13 Karibisk tid (19 norsk tid) var 27 gr 15 min N og 50 gr 10'W. Alt i alt har vi da seilt ca 1040 nm, og 1200 - 1400 gjenstår avhengig av hvor rett på Azorene vi kan seile, og hvor mye motvind vi ev får på slutten. Men vi nærmer oss halveis både i tid og distanse. Kanskje i morgen? Vi koser oss i hvert fall fortsatt. Sol og bare spredde regnbyger en og annen dag. De norske båtene holder fortsatt sammen, og i går ble det arrangert Nord Atlantisk radio/VHF bingo-mesterskap i regi av Aries. Vi er ikke så gode på bingo i Jolly Sailor, men det ble delt første plass på fire båter! Arrangør båten kom som seg hør og bør på siste plass. 
Idag er fire norske båter godt innenfor synsvidde. Hyggelig! Vi har i tillegg mail kontakt med 10 15 andre norske båter som også har Azorene som mål, men som startet fra litt ulike steder omtrent samtidig med oss. Så det blir nok en durabelig 17 mai feiring på Horta i år! Alt vel ombord altså!  
(Hvis noen vil gi oss korte beskjeder eller kommentarer mens vi er på havet (ingen bilder el!), kan de sendes til jollysailor@mailasail.com.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar