søndag 8. mai 2011

Søndag 8 mai - Nedtellingen kan begynne

Jeg ser at det ikke er så lett å holde styr på dagene når man på havet - de er ganske like, og gjøremålene stort sett de samme hver dag. Men i dag er det søndag, og i går lørdag - ikke fredag. Vi markerte rundingen av Halveis med at kapteinen tok på seg kapteinsbindet (medbragt av av Tom fra da vi seilte andre veien), holdt en liten tale, og vi skålte i en kald boks med cola hver. Det lå kalde øl i kjøleskapet også, men med 20 - 25 knops vind, 3 - 4 m bølger og rotete sjø, og hyppig forekommende squals med vind opp mot 35 knop, fasnt vi det best og la øllane stå til vi kommer fdrem. Da vil de nok smake bra!  
Siste 2 døgnene har vi holdt meget god fart, seilt over 160 nm hver dag, og vi hadde i dag morges under 1000 nm igjen å seile. Nedtellingen har begynt! Vi seiler dessuten nå direkte kurs mot Azorene. Ingen flere lavtrykk eller motvinder vi skal unngå. Iflg Mads i Frivind må vi regne med ca 2 dager vindstille neste uke, og litt kryss siste 2 dagene inn mot mål. Det skal vi klare! Håper vi får bra med vind inntil da.    
Azorene ligger 3 timer foran karibisk tid, 3 timer bak norsk tid, og vi merker at dagene har skiftet fasong. Solen går tidligere ned om kvelden, og det blir betydelig tidligere lyst om morgenen. Men vi beholder karibisk tid litt til for ikke å gå surr i nattevaktene. 
Kl 10.30 karibisk tid (16.30 norsk tid) har vi følgende posisjon; 29 gr 33' N og 45 gr 18' W. Kurs 55 gr og fart ca 6,5 - 7 knop. Vind for øyeblikket 12 - 15 knop fra NV. ETA er fortsatt søndag 15 mai.
Alt vel ombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar