lørdag 30. april 2011

På havet 30 april, 2 døgn snart over

Da er alt så meget bedre! Vinden har løyet ned til rundt 15 knop fra Ø, 2m bølger, og solen skinner.
Gunnar har spist 2 skiver til frokost, og er dermed friskmeldt. Eli hengher litt etter og er småkvalm, men alle har tatt sine nattevakter. Vindroret ble satt i går formiddag og har fungert aldeles utmerket gjennom hele natten. Slepegeneratoren er rensket, men tetter seg fort til og må renses min 1 gang pr døgn. Vi har byttet til vanlig stor genova, og har nå "bare" 2 rev i storseilet. Holder jevt 6 knops fart +, og har i natt seilt ca 30 - 35 gr sann kurs på en rom kryss. Første døgn ble det ca 145 nm, og jeg regner med det samme i dag. Så alt står nå bra til med båt og mannskap!
Vi holder god klaring til Bermuda-triangelet (spesiel hilsen her til Hanne!), og regner med å nå Azorene før det lokale 17 mai-toget går. I skivende stund kl 10 lokal tid (16 i Norge)  er vi på 22 gr. 25' N og 062 gr. 55' W. Vi har fortsatt VHF kontakt med alle de 5 Norske båtene vi startet samtidig med: Jazz, Aries, Fanteliv, og Dina fra Os.
Det er spådd mindre vind fremover, og mandag er det mulig vi må starter motor. Men før det skal vi ta ut alle rev i storseilet og bare kose oss!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar