onsdag 1. desember 2010

Dag 11

Tirsdag, dag 10, ble en dag i motorens tegn - helt vindstille. I dag derimot - hurra - har en slags passat begynt å fylle seilene. Det kom noe i tidlige morgentimer som lignet på vind, og seil ble rullet ut. Når lyset kom, gikk også spinnakeren til værs, og vi seiler nå rundt 5 knop. Med 5 - 10 knops vind fra SØ, og mulighet for en liten økning utover dagen, er stemningen ombord nå er meget lettere!
Ryktene sier at noen båter har gått til Cap Verde, enten for å bunkre mer diesel og for, se på de vakre kreolske damene, eller vente på passaten. Men nå er'n her!!
Vi planlegger en halveis-markering på lørdag (950 nm igjen til St.Lucia). Da skal Ralph og Mariannes champangne frem! Takk Ralph! Ralph & Marianne kom på besøk i Las Palmas før starten på ARC'en, men desverre var ikke Jolly Sailor helt klar, og det var meget travelt på brygga. Etter en øl kom nemlig det lokale supermarkedet med vår levering at mat og vann for 3 - 4 uker som måtte stues vekk, så det ble et litt kortere besøk enn hva planen var. Vi rakk ikke engang å få frem champagnen. Men veldig hyggelig å se igjen gamle koleger (personlig) og høre siste nytt fra Codan!
I dag kl.13.00 har vi seilt 10 døgn, og nærmer oss veldig halveis i tid (håper jeg), men det er halveis utseilt distanse som teller for feiring. Vi regner nå, som sagt, med at det er passaten som har kommet, og at den vil stå helt inn med ca 13 - 18 knop. Pga av risiko for squals (kraftige regn og vind-byger med dobbel vindhastighet) vil vi sansynligvis ta ned spinnaker om natten og seile med spridd genova hvis ikke farten går for mye ned. Vi får prøve oss frem. Mao: Løftet stemning og alt vel ombord!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med å ha funnet passaten! Det var nesten skremmende å lese om høye bølger, men det vil jo helst gå bra! Har forsøkt kommentar før, men dataferdighetene er for dårlige til at de ble sendt. Men nå er LM her! Lykke til videre! Kos og klem fra LM og gamlemor

  SvarSlett
 2. Glemte å si at jeg har fanget 9 mus!! Men nå er jakten over. Gamlemor

  SvarSlett
 3. På kartet kan jeg se at medvinden har øket i styrke nå i kveld. Så nå går nok alt meget bedre.

  SvarSlett
 4. Så bra at dere endelig har funnet passaten. Men husk også å nyte tida dere har ombord. Det blir fort hverdag igjen med tog som står og frister som skal holdes....
  I morgen drar jeg til Botswana, regner med at dere kommer fram mens jeg er der. Jeg flyr dagfly nedover, men vi flyr over Afrika og ikke over Atlanteren. Hvis jeg kommer innom noe internet skal jeg følge med dere.
  Hilsen
  Nina

  SvarSlett