lørdag 4. desember 2010

Dag 14 (13 døgn utseil)

Det er nå lørdag 4 desember, den 14nd. dagen siden starten i Las Palmas, og vi har seilt 13 døgn. En historisk dag i Jolly Sailors tur over Atlanterhavet. Vi har nådd halveis i utseilt distanse, og tror passaten endelig (så vidt) har kommet til oss. Det var stille i natt, vinden har så vidt snudd, kommer nå fra NØ, og har i skrivende stund kommet opp i 5 - 8 knop. Vi har heist spinnaker, og forbereder halveis markering med litt champagne kl.1300 UTC. (Medbrakt av Ralph personlig - Takk!)
Solen skinner i dag og vi har for første gang på turen satt opp biminien (soltak).
Det står fortsatt igjen ca 1450 nm (vi har valgt en ekstrem sydlig rute pga været, og er nå på 14 gr. 26' N og 035 gr. 35' W. Det burde bli 9 - 10 dager igjen å seile avhengig av vind og valg av seil, slik at ETA fortsatt kan bli mandag 13, kanskje 14 desember.
(Trine bør sjekke om hun kan holde hotelrommet frem til 15 desember, da Hans returnerer.)
Dicki Dick Dickens kriminalistiske hørespill del 1 og 2 er ferdig, og vi går over til pop & rock geni-spill etter champagnen! 
Alt vel ombord!
 

1 kommentar:

  1. Selv om dere har valgt en veldig sørlig rute (forståelig på grunn av de snurrige vindforholdene), så er det store flertallet enda lengre sør. Men det er også en god del båter spredt omkring nord for dere. Og rundt 8 båter har avbrutt og returnerer til Kanariøyene, en til Cap Verde, mens svenske Andriette har begynt på ny frisk etter å ha vært tilbake i Las Palmas en tur.

    SvarSlett