mandag 13. desember 2010

Dag 23 Siste dag før mål (måtte alle makter stå oss bi denne gang..)

Hvor bliver passaten?
Vi hadde en kjempefin dag i går søndag med slør og 7 knop, helt frem til ettermiddagen kom med vind rett fra vest! Motvind igjen! Vi strammet opp og begynte å krysse, men så forsvant vinden og passaten på nytt!! Vi spiste en bedre middag i det fine været, så alle (dvs begge) båtene rundt oss vi hadde konkurrert med tidligere på dagen fyre opp maskinen og dra i fra oss, drakk kaffe og spiste en fruktcocktail til dessert, og gjorde så det samme. I natt har det vært helt stille ute, ingen bølger - flatt hav, alle har fått sove godt, og Hjalmar har surret på 1800 omdreininger, som er sparebluss med 5 knop! Passaten skulle fylle området! Men akk, nei - et lite fislete lokalt lavtrykk i Karibien danket ut hele passaten og gav oss en liten kryss før stilla på ny fylte området! I dag er det fortsatt stille, sol fra skyfri himmel, og vi lurer på om vi har diesel nok til å nå Karibien før jul. Reservekannene er fylt på tanken, og håpet er der fortsatt! Det kan komme en liten 12 - 15 knops bris i natt, og vi har satt champagne, øl og akvavit i kjøleskapet slik at vi er godt beredt! Vi skal inn den 14 nde om vi så skal ro!! Hans har billett hjem den 15, og for Trines skyld bør nok Tom komme snart! Og rederne har litt jobb med å lufte og vaske ut all svette og skit før de søte små englebarna kommer! Velkommen!   

3 kommentarer:

 1. Det høres ut som om dere har det bra. Livet er ikke så veldig hardt...
  Jeg er spent på å lese bloggen i morgen. Siden jeg var innom sist har jeg vært til Gaborone og tilbake, men med en adskillig mindre bærekraftig transport enn det dere har.
  Lykke til med ankomsten!
  Livet er ikke så verst her på Sunnmøre heller, temperatur litt under null og snøen daler lett.
  Hilsen
  Nina

  SvarSlett
 2. Det ser da ut til at dere kommer frem. 30 nautiske mil igjen i dag tidlig klokka 06:00 og nesten 6 knop, da er dere fremme før 12 UTC – det skulle bli 07 eller 08 lokal tid? En fin tid å ankomme på, skulle jeg tro.

  SvarSlett
 3. Og nå er de fremme, så vidt jeg kan se av kartet. Jeg har sendt SMS til Bjørn og mottatt svar mens de ennå var noen mil fra målet.

  SvarSlett