mandag 6. desember 2010

Dag 16

Dagene begynner å bli like, går over i hverandre. Den virkelige passaten har kommet til oss, og det var herlig å fosse frem med 8 - 10 knops fart med spinnaker i går i ØNØ vind på vekselsvis 15- 20 og 20 - 25 knop. Men med passaten kom også rullingen. Vi trodde at vi var imune mot sjøsyke etter 2 uker på havet, men ikke helt. Astrid måtte legge seg litt nedpå, mens Eli var kjempefornøyd med at ikke hun ble sjøsyk. Takket være ingefær?? Resten klarer seg bra. I natt klarte vi ca 7,5 knop i gjennomsnitt med full genova og 2 rev i storseilet på samme vind. Vi berget spinnakeren i 20 knop tross at ringen i bergerstrømpa er brukket og var fornøyd med å ha fått den ned før det ble mørkt. Ringen er spjelket igjen nå må vite! I dag fortsetter vi med vanlige seil, og hadde 1200 nm igjen til mål nå kl.11.00. I så mye rulling og rotete sjø som vi har nå (dønninger på 3 - 4 m pluss vindrevne bølger som går i andre retninger) er det vanskelig å stå balansert, og kopper og kar flyr i alle retninger. Så i skrivende stund fikk kaffe-presskanna for høyt tyngdepunkt og veltet på benken. All kaffe og kaffepulver utover benk og dørk og skott og kjøleskap og til  og med inne i komfyren! Slikt blir det arbeid av! Presskanna knuste, jeg fikk en ørliten forbrenning, men det verste er at vi må gå over til pulverkaffe. Litt dramatikk i hverdagen.
For de som lurer på når vi er fremme, er mandag 13 en mulighet med fortsatt samme vind og gjennomsnittsfart på 7,5 knop som vi holder nå, mens tirsdag 14 burde være bankers.
Jeg tror alle nå gleder seg til å få fast grunn under føttene, og kunne sove uten de mange underlige knirke og bankelyder blandet med fossende vannmasser, samt slippe at kroppene i ett sett blir kastet rundt og opp og ned i køyene alt etter hvilke bølger vi treffer. 

1 kommentar:

  1. Hei!
    Vi følgjer med dokke og vi føler også litt med dokke. Kjekt at dokke endeleg har funne passaten.
    Her er det vind frå SSA (men berre 2m/s det er minus 3 og 0,1mm snø. Kan vere godt med litt kalde fakta etter kalamitetane om bord.
    Terje Wigen. Gammal ørn og fokkeslask hev vore

    SvarSlett