onsdag 15. desember 2010

Dag 24 - I mål tirsdag kl 0730 local time

Endelig i mål på St.Lucia , og vi er i Karabien! Herlig! Jo fikk landkjenning kl.0430 UTC da lysene fra både St.Lucia og Matinique dukket opp i horisonten.
Vi fikk fin og økende vind siste døgnet etterhvert, og fikk til og med opp spinnaker! Tapeingen holdt, og vi tok den ikke ned før vi var litt øst for nordspissen av øya, og forbedte oss på litt kastevind. I fin kryss krysset vi mål linjen og fikk det etterlengdede signalet! 
Det var en sliten gjeng som til slutt fikk plass i den fine og nye marinaen i Rodney Bay og fikk frem velkomstdrikket. Det ble en del rompuncher, øl og aquavait på de fleste en tidlig morgenkvist, og med litt lite søvn i bagasjen ble det en lang dag. Trine møtte oss på brygga til stor jubel fra Jolly Sailor, og kanskje noe spesielt fra Tom! Hun hadde vært tidlig oppe den morgenen og var på ARC kontoret da skipper Jo meldt vår ankomst på VHF ca 5 nm før målgang ca kl 0630!
Det ble en hyggelig middag på kvelden/natta, før onsdagen skal brukes til vasking og normalisering av båt og mannskap! Det er på ny noen reparasjoner på båt som må gjøres. En lyskrets i salongen virker ikke, baugtrusteret virker ikke, og den fast monterte VHF'en virker bare på tale, ikke lytte. Og så er det spinnakeren som vel bør repareres ordentlig, og noen skjøter/brase-tau som må fornyes.
Men det får komme når det kommer. Vi forsøker å tilegne oss de lokale vaner.  
Her på St.Lucia er det noe i overkant varmt, veldig lugn stemning, folket her er meget hjelpsomme, vennlige og hyggelige! Men det går ikke så fort!
Som sagt; Vi er i mål, alle er friske og glade, og alt er som det skal være i karibien!
 

3 kommentarer:

 1. Vannvittig stor gratulasjon for vel overstått kryssing av atlanteren med små og store prøvelser! Knalltøft av alle! Nå må dere bare nyte livet og tilpasse dere tempoet i Karibien!
  Håper det under streken er en positiv verdi!
  Hilsen oss i Øysteins gate

  SvarSlett
 2. Hei Eli! Jeg var oppom Orerønningen i går for en liten "God jul" - visitt og fikk da adressen til bloggen. Reiser til Stryn for julefeiring på mandag. Ellers har jeg nok å gjøre med å ta igjen alt det jeg ikke fikk tid til i løpet av 42 år med studier, jobb og små barn.

  GOD JUL og god tur videre! Vi sees i Horten.
  Inger

  SvarSlett
 3. Gratulerer Jolly Sailor:) et eksempel til efterfølgelse. Ønsker dere et godt nytt år og fortsatt god seilas.

  mvh
  Olav

  SvarSlett