tirsdag 30. november 2010

Dag 10 - 30/11-2010; Den store Passat-jakten

Den store passat-jakten fortsetter! Foreløpig intet tegn! Døgn 9 ble nok et døgn i kryssingens tegn. Slitsomt for alle ombord! Både pga mangel på søvn etc, men også mentalt da det pr. definisjon rent praktisk ikke er helt lett (umulig??) innen rimelig tid å krysse Atlanteren uten medvind! Det tar for lang tid å krysse! Når kommer passaten? Kommer'n i det hele tatt? Må vi snu? Har vi nok mat? Vann? (Jada, vi har nok for 4 uker ++!) Slike spørsmål er det mange av om dagen. Hittil har vi, bortsett fra litt spinnaker-test i starten, enten hatt vindstille eller kryss, tildels hard kryss. På forhånd sa alle eksperter og prognoser 1 - 2 % vindstille, 0 % kryss, 0 % slør, 30 - 50 % lens og resten (50 - 70 %) platt lens. Vi har hattg ca 50 % kryss, 25 % vindstille/lite vind, og resten lens/slør. Så at vi lengter etter passaten er helt klart! De 2-3 siste dagene har det vært overskyet, noen regnbyger i natt, men i dag har vi sol, mindre vind, og har badet oss. Faktisk så lite vind at vi nå går for motor! Vi hatt skips-møte med gjennomgang av sist værmeldinger, og håpet er at det lengre syd skal finnes mulighet for en slags passat i kveld - morgen tidlig. (Vi er nå på 17 gr.45' N og 028 gr. 30' W.) Og den vil vi gjerne ta vår del av! Ellers alt vel ombord! Alle spiser som de skal, drikker som de skal, og smører seg tett med sol-krem!

2 kommentarer:

 1. Hei Jolly sailor - og spesielt Astrid!

  Bare noen tanker fra 24SJU og Oslo. Skjønner det bokstavelig talt er litt "tett" ombord hos dere nå - en liten trøst kanskje at det er 15 iskalde grader her i byen.
  Stor klem til deg, Astrid!

  SvarSlett
 2. Hilsen til Astrid:
  Dette høres deilig ut! Selv uten medvind. Det er kaldt og deilig her, mye peisfyring og vakkert vintervær. Jeg er sikker på at det er ok med sommer også. Lykke til videre!
  Klem fra Marianne

  SvarSlett