torsdag 2. desember 2010

Dag 12

Dag 11 gikk relativt rolig for seg. Vi koste oss med spinnaker på dagen frem til kl 2300. Det blir mørkt kl 1930, lyst kl 0800 på de bredde-/lengde-grader vi er nå.
Kl.23 satt vi opp vanlige seil for å være forberedt til mulige squals, som var varslet, og sløret inn i natten for 6 knop. Ingen byger / squals kom, men det ble en meget urolig natt grunnet litt rotete sjø, og lite søvn.
I dag fortsetter det med samme vind; 9 - 13 knop fra ØSØ, og vi skjærer litt for å være i possisjon når den virkelige passaten fra NØ/ØNØ kommer, antagelig på lørdag.
Men vi seiler i hvert fall nå vestover, holder fortsatt ca 6 knop, er på ca 15 gr N og 32 gr W. En veldig sydlig rute i forhold til normalen. Vi ligger nå noe bak i feltet (var ca nr 12 av 20 båter i vår klasse i går), etter den fatale feil tidligere hvor vi tapte 24 timer eller 150 nm, og konser nå mer på en behagelig avslutning av seilasen.
Vanligvis i seilkretser blir det med stor grad av riktighet hevdet at målet med turen er selve turen, mens målet / bestemmelses stedet; hvor vi kommer, ikke er så viktig. I denne seilasen er begge deler riktig. Turen over Atlanterhavet er selvfølgelig viktig, men jeg tror det også kommer til å bli kjempestort å komme frem til målet; St Lucia på selveste Lucia-dagen 13 desember (slik prognosene nå er) etter mer enn 3 uker på sjøen! Vi gleder oss i hvert fall, selv om vi har funnet roen ombord!
Vi har nå vært ute halvparten av tiden. Mannskapet har glidd veldig fint inn i de dagligdagse mat- og vakt-rutiner, og sosialt fungerer det veldig bra! Vi gleder oss over småting, som f.eks at det er overskyet slik at ingen har blitt solbrent, og at temperaturen er grei. Mao: Alt vel ombord!

2 kommentarer:

  1. Heisann pappa!
    Kan friste deg med deilige 15 varmegrader i stua vår, men det er også alt. Ute smelter snøen og det sludder vannrett. Ellers fungerer den nye hodelykten veldig bra. Og vottene er flittig i bruk, Astrid! Tusen takk.

    Ragnhild

    SvarSlett
  2. Det er fortsatt spennende å følge med på vær og vind. Nå ligger det tydeligvis et lavtrykk omtrent midt mellom Florida og Spania og lager vestavind for de nordligste ARC-deltakerne. Og lenger syd virker det som dette værsystemet demper passaten nokså kraftig. Mon tro om det ikke blir en dag til med lite vind, kanskje en dag med kryssing, før det blir passatseilas igjen?

    SvarSlett