søndag 12. desember 2010

Dag 22 Siste søndag på overfarten

Cruising down the Atlantic, its a sentimental tune, Closing on St.Lucia, on a sunny afternoon;
Vi nærmer oss St.Lucia!
Ingen nye uhell å melde! Koldjomfruen serverte kokte egg til frokost, solen skinner, moderat til brukbar vind, og alt er bra med alle ombord!
Natten gikk på platt lens med bra fart for 2 spridde forseil, men med litt for nordlig kurs pga S-lige/SØ-lige vinder. Vi har derfor nå på formiddagen, 22 dag, fått opp storseilet og lenseslører rett mot mål med 6 - 7 knops fart i 11 - 13 knops vind. Har vi endeliog funnet riktig seilføring? Nå ja, det har ikke vært slør tidligere. Spinnakeren er (forsøksvis) teipet/lappet, og med lite vind har vi tenkt å dra den opp for å forsøke å få ut all fart vi kan av vinden som måtte komme. Det er mye slitasje på skjøter og fall, og det bør jevnlig kappes av litt på skjøtene/tau-endene i skjøtehjørnene ved seilet, eller der hvor tauet har gått gjennom blokker, for å hindre at de ryker under seil.
Det var en del regnbyger i natt, slik at dekket nå er fritt fir saltbelegg, men noen ordentlige squall kan vi ikke si at vi har hatt - enda. Men med 5 dager i ett med vekslende vind mellom liten til stiv kuling ville vi kanskje ikke merket 25 - 35 kn. vindbyger som er definisjonen på en squall?
Nå tror jeg snart folket ombord kommer til å fokusere mer på personlig renhold igjen slik at vi er presentable ved ankomst St.Lucia sånn tidlig på morgenen tirsdag 14 desember. Man blir ganske fort svett i dette klimaet! Og alt sengetøy må antagelig desinfiseres pga salt, solkremer, fukt og svette.
Men først innklarering hos imigrasjonsmyndighetene, tollklarering, registrering på ARC-kontoret, og registrering på havnekontoret ; alle steder med båtpapirer, pass og forsikring. Så er det nærmeste bar!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar