lørdag 4. juni 2011

Lørdag 4 juni 14.30 UTC, 2 døgn igjen!

Jeg glemte å ta med hjemmestrikkede ullsokker i gårsdagens anbefalinger. Eneste som holder i våte seilerstøvler på kalde føtter.
Sælbuvanter duger imidlertid ikke. Eneste som holder her er tykke, orrange gummihansker, type fisker.
Kun kort blogg i dag. Det er slitsomt med kuling i mot flere dager i strekk. Vanskelig å skrive på PC, og jeg gruer meg til å lage middag. Vi seiler 7,5 - 8 knop rett øst i 2 -3m krappe bølger i rotete sjø og konstant mye krengning. Umulig å gå uten å holde seg for med minst 2 hender. Alt løst blir kastet veggemellom. Nå kl.14.30 er vår posisjon 48 gr N og 11 gr 05' W. Vinden er 22 - 26 knop og kommer nå fra NNØ, hvilket egentlig vel skulle bety en slør, men det føles som kryss. Hvilket igjen betyr at det kunne være værre! I morgen øker vinden med 1 - 2 knop sier Mads.
Hilste akkurat på en møtende engelsk seilbåt som kom fra Jersey og skulle til Azorene. Vi ønsket hverandre god seilas videre!
Vi har ca 260 nm igen til et WP ved innseilingen til Brest, og håper å være fremme i Camaret mandag morgen. 
Båten seiler meget godt i denne vinden, selv med 3 rev i storseilet og mye innrullet genova! Jeg fikk vindroret til å virke suverent på kryss i går morges, og det er herlig. Ikke bruker det strøm, og ikke knirker det!
Vi har fått en meget irriterende, høy knirkelyd i rorkvadranten eller i wirene til og fra ratt/rorkvadrant som det er umulig å sove til. (Anderledes - mye høyere - enn den vi hadde over andre veien for de som måtte huske det.) Så nå sover vi godt om natten uten knirk, uten autopilot. Alt vel ombord, men vi ser frem til å komme til land nå. Dette er en maraton og en utholdenhetsprøve!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar