fredag 3. juni 2011

Fredag 3 juni kl. 12 UTC

Da har vi slått over til BB halser og seiler tilnærmet rett mot mål: Brest (eller Camaret sur Mer). Posisjon nå kl 12.UTC er
48gr. 05' N og 15gr. 26' W, og vi har ca 430 nm igjen å seile inn til Camaret, hvilket vil si 3 døgn. I går hadde vi meget fin fremdrift for seil med 3 rev og fart på 7 - 8 knop og fin kurs, men i natt snudde vinden mot NØ og lagde litt problem for både fart og kurs. Men nå går alt så meget bedre! Hver utseilt nm går direkte mot mål! Vinden skal snu enda mer mot N, og da bør vi kunne få en rom kryss (slør?) inn siste 2 dagene. Kuling fra siden er betraktelig å foretrekke fremfor kuling rett i mot!
Jo hadde et lite uhell ned trappen i går, mistet balansen i det vi traff en kjempebølge og endte opp på kartbordet med en liten brist i et ribb-ben. Ikke akkurat gunstig med 2-3 dager med kuling i vente, så vi håper på slør! (Ikke farlig - gjør bare vondt!)   
Hvis noen har tenkt å seile denne ruten så har vi et godt råd: Ta med masse ull tøy! Har dere en bestemor med ekte, gammelt ull tøy: mammelukker, stilongser og trøyer; ta det med, stapp ned i bunnen av båten og glem det til dere skal hjem igjen. Det er fryktelig kaldt om natten!
Men altså, tross forventet kuling og små-bristne ribb-ben; Alt vel ombord, stemningen er god, kun 3 dager igjen til land, og Biskaia er da også tatt!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar