torsdag 9. juni 2011

Camaret sur Mer, Bretagne


Da ble det Camaret sur Mer i Frankrike som ble første havn på fastlandet. Og det er ikke noe dårlig valg! Fin havn i koselig, liten by. Mandag morgen 6/6 kl.0630 etter 9 døgn i sjøen (8 døgn og 19 timer) var vi fast ved brygge. Og det var deilig! Jolly Sailor ligger midt på bildet omtrent samme sted som sist.

Vi har nemlig vært her med båt en gang før i 2006 når vi hentet den forrige Jolly Sailor (Dufour 385) i La Rochelle, men det var kun en kort 1 natts stop-over. Så nå har vi gått tur i området og utforsket byens restauranter litt bedre.


Og de kan trygt anbefales.

Det er godt selskap og veldig sosialt her på brygga i Camaret med 5 norske båter; Jazz, Fryd, Avventura og Viking Crusader, men herfra skilles våre veier.
På bildet representanter fra Viking Crusader og Fryd.


Vi måtte sove, hvile, vaske, tørke og reparere litt båt før vi nå igjen kan seile videre; genovaen måtte til seilmaker for en liten reparsjon, og linen til genovarullen var utslitt og måtte byttes. Planen er å seile videre forbi kanaløyene (Gernsey og Jersey) til Cherbourg i morgen tidlig. Det er ca 180 nm, og tar 1 drøyt døgn. Vi må ha medstrøm rundt odden og i sundet rundt Bretagne, og drar tidlig i morgen tidlig sammen med Jazz. De andre norske båtene drar oppover Irske sjøen.
Så får vi der se når vi kommer til Cherbourg om vi drar over til Southampton eller Brighton, eller fortsetter på den franske siden oppover kanalen.
Alt vel med oss ombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar