torsdag 2. juni 2011

Torsdag 2 juni; Nytt mål Brest

I dag kom det ny anbefaling fra Mads i Frivind. Vindene rundt La Corona øker i styrke, mens vinklen inn mot Falmouth og/eller Brest ser mer gunstige ut de neste dagene. Dessuten ser det ikke bra ut over Biskaia fra La Corona i overskuelig fremtid.
Så vi har på morgenkvisten i dag ombestemt oss igjen og lagt kursen mot den engelske kanal. Om det blir Brest eller Falmouth er ikke 100% bestemt, men jeg tipper på Brest (eller Camaret Sur Mer). Det blåser friskt 18 - 20 knop fra Ø så vi har fin fart (7- 8 knop) i rett retning for SB halser, men veldig skrått og hompete. Planen er å holde denne kursen på 30 gr (eller så høyt det går) frem til fredag kveld, og så slå til BB halser inn mot Brest/Falmouth. Da er det ca 450 nm igjen inn til Brest. Vinden skal etterhvert dreie mot NØ og deretter NNØ, og vi håper det holder seg. Det kan bli mye vind lørdag og søndag (liten kuling), men mandag og tirsdag skal det løye ingen.  Vi regner med å være inne på tirsdag. Posisjon kl 12 UTC; 45gr.55' N og 16gr.38' W. 
I går hadde vi en meget rolig dag med sol og motor seiling, og kunne sitte i shorts i sola. Vi fikk besøk av 3 spekkhoggere som lekte seg litt bak båten, så kom en trett, liten spurv og haiket med oss 1 times tid mens den nok undret seg på hvor den var og hvor den skulle. Borte ble den. Deretter kom det en liten flokk med hval et stykke bak båten som pustet og sendte vannsprøyt til værs. Heldigvis i god avstand til båten!
På nettene er det fortsatt meget kaldt! Det er om å gjøre å dra genovaen inn og ut noen ganger på hver vakt så vi holder varmen.....
Vaktsystemet på nettene funker bra. Jeg har første 2t kvelds/nattevakt kl 20 - 22 og setter kurs og seilføring. Eli har første 4-timers nattevakt fra 22 -02. Og jeg har siste 4-timers vakt fra kl.02 - 06, og avslutter med å sende væroppdatering til Mads i Frivind. Eli har morgen vakten fra kl 06-08. Så kommer værmelding/ruting fra Mads ca kl 09-10, og vi kan begynne dagen. 
Alt vel ombord - vi har mat og drikke nok til 4 - 5 dager til og vel så det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar