søndag 5. juni 2011

Søndag 5 juni kl. 13 UTC; under 1 døgn igjen

I skrivende stund kl 13 UTC er det under 1 døgn igjen til vi er inne i Camaret sur Mer i nærheten av Brest. Vår posisjon er 48gr 05' N og 07gr 20' W, og vi ligger ca 100 nm rett V om innseilingen til Brest. Vinden har løyet noe i forhold til i går, og vi har rullet ut genovaen helt. Det skal etter siste væroppdatering være 20 - 26 knop i hele dag til det løyer ned til 10 - 15 knop når vi nærmer oss land, men nå er det bare 14 - 18 knop. Vi seiler fortsatt med 7 knops fart med 3 rev i stor'n. Siste døgn fikk vi utseilt nærmere 180 nm, så det hjelper å få vind i seilene!
Ankomsten til Camaret 6 juni er nøye planlagt og tilrettelagt for å kunne feire Espens 27 år bursdag på land! (Vi ringer når vi kommer til brygge, er fortøyd og nydusjet.) Skulle ikke forundre meg om det blir en fransk skalldyrsrestaurant i kveld; vi er veldig motivert for å feire noe nå. Og hva er vel bedre enn eldste guttens bursdag kombinert med å ha kommert vel frem?
Det var en strevsom dag på havet i går, og jeg gruet meg litt for å lage middag, om jeg husker gårsdagens blogg riktig. Og så trådde jammen Eli til med en utmerket grønnsakssuppe med kjøttboller som jeg tror holder til i dag også! Herlig!
Elis sjøsyke er helt sikkert over for denne gang (varer "bare" 1 -2 dager hver gang), og nå er det vel mer fare for havnesyke når vi kommer frem! Alt vel ombord!   

1 kommentar:

  1. Hei og velkommen tilbake til Europa og fastlandet.Det har vært spennende å følge overfarten deres.Det har tydeligvis vært mye action, og langt barskere enn over til St. Lucia.Her har det vært Kr. Himmelfart og noen aldeles utrolig flotte dager på sjøen. Harald, Ole Håkon og jeg har vært ned langs svenskekysten med "Thea". Det har ikke vært nødvendig med masse ullundertøy, hjemmestrikkete sokker og "fiskerhansker". Deilig sol og vind mellom 4 og 10 m/s. Tro om det ikke vil bli slik at de gamle svaberg og gråstein som stikker opp av havet her hjemme vil gi en liten klump i halsen når dere kommer så langt? Ha en riktig god tur videre og gratulerer til bursdagsbarnet!
    Bjørn

    SvarSlett