fredag 12. november 2010

Ankommet Las Palmas 6 november

Vi ankom Las Palmas lørdag ettermiddag etter en frisk motvinds seilas fra Puerto Mogan. Vi skulle innom der for å hente pakke fra Jeanneau med nytt element og termostat til varmtvannsberederen som har tatt kvelden. Men ingen pakke ankommet! (De gjør så et nytt forsøk til Las Palmas.)
Her er det strålende vær og hektisk aktivitet på alle brygger, og det begynner å fylles opp med båter.
Vi har allerede hatt ARC-innsjekk, sikkerhets-sjekk, samt Jerry the Rigger til å gjennpomgå rigg og dekksutrustning. Meget omfattende stest og sjekk, og alt ble godkjent på første forsøk!
Men det er fortsatt masse å gjøre før vi kan si vi er klare til å seile over til Karibien. I går var båten på land for skifte kuleventil på toalettet, og vi skiftet sink anoder samtidig. Begge deler er meget kjekt å ha i orden!
Vi synes nok det er litt i meste laget av reklamasjoner og ting som ikke fungerer på helt ny båt, men det likt over hele bransjen. Etter litt nøling i starten har nå Heitmann tatt oss alvorlig og følger bra opp. 
Søndag kommer Hans og Tom, og mandag kommer Astrid og Bjørn som alle skal være mannskap over. Det blir hyggelig! Da begynner også provianteringen for alvor. Menyer må snekres sammen, og mat og drikke for 6 personer i 3 uker på havet må kjøpes og finne sin plass ombord. Det blir spennende! Også må vi ikke glemme all sosail aktivitet med både den norske kontingenten (ca 30 båter av totalt 250 båter) og naboer på vår brygge.
Jolly Sailor

2 kommentarer:

  1. Utrolig spennende å følge dere og se alle de flotte bilder på veien. Nå er det rett før... så vi ønsker dere riktig god tur... og jeg skal endelig gjøre alvor av å sende en litt lengre epost. Klem fra Steinar og Grete

    SvarSlett
  2. Vi gleder oss til å følge dere! Gratulerer med dagen til Astrid og Bjørn! Som man sier på engelsk: many happy returns of the day! Vi har nettopp skypet med Marte, Marie og Olave i Botswana, de ønsker dere lykke til på ferden. Det er hyggelig å følge emd på sol og varme nå når sola ikke når ned til oss mer før i månedskifte januar/februar.
    God bør! Hilsen Terje og Nina

    SvarSlett