onsdag 24. november 2010

Dag 4 (3.døgn)

I går tirsdag hadde vi kjempefin vind (15 - 18 knop), og spinnakeren dro nydelig. Vi avanserte fra 13 til 6 plass i klassen, og er spente på ny oppdatering fra ARC-sekretariatet i dag. Ligger nå i lite vind på 22gr 34' N og 19gr 33' V i fin sol og alle har badet kroppene sine i havet bak på hekken. Vindroret er i virksomhet og funker fint på denne vinden (5 - 10 knop) i lenseslør med spinnaker. Pga et stillebelte V om oss har vi valgt en sydlig/østlig rute. Det blir spådd SV-lige vinder på søndag, og vi forventer 20 - 25 knop kryss. Da er det om å gjøre å være så langt syd som mulig! Kveldsvaktene har gått fint - det har ikke vært så mørkt pga fullmåne. Toms solberegninger med sekstant går utmerket; han har nå (nesten) helt kontroll på breddegradene, men "slenger" litt på lengden foreløpig. Hans og Toms middag i går var alldeles utmerket, så dette kan de godt gjøre hjemme også var vår konklusjon. Eli og Jo hadde søndag og mandags middag, og i dag er det Astrid og Bjørns tur. Pga lite vind har vi nå slengt ut et fiskesnøre, og skal rapportere om ev fangst senere. Hittil er det eneste vi har fått at Bjørn fanget en gresshoppe på dekk. (Vi er bare 140 nm fra Afrika.) Alt vel ombord - alle har sovet godt i natt, og vi nyter solen mens vi venter på værmeldingsoppdatering og ny resultatrapport!

3 kommentarer:

 1. Det høres ut som dere har det veldig bra, og at seilingen også går utmerket. Det er veldig morsomt å følge med på bloggen, og med ARCens Fleet Viewer er det supert å se hvor og hvordan dere ligger an i forhold til de andre båtene. Regner med at Toms nyeste kokkekunster kommer til nytte i heimen. Trine

  SvarSlett
 2. Herlig å følge med på turen deres - jeg blir helt dårlig samtidig!
  Gøy å se at dere avanserer mot andre!
  PS: Rikaros er en av de nærmeste båtene nå. Horten er godt representert.

  Hilsen Ingo

  SvarSlett
 3. På kartet er det ingen vindpiler der dere er nå i kveld. Det er ikke så klart hvor svak vinden må være for at det skal skje, men samtidig ser det ut til at dere gjør 5 knop, så helt stille kan det knapt være. Ellers ville jeg ikke ta plasseringen for alvorlig så tidlig, slik som vindforholdene virker der utenfor vestkysten av Afrika så kan det nok fort skje at de siste blir de første. Jeg ville vente til de fleste har kommet inn i passatvinden og begynt å seile vestover for alvor før jeg begynner å se på plasseringer.

  SvarSlett