lørdag 27. november 2010

Dag 7 - Hvor er passaten?????

Dag 6 var ingen god dag på havet hva vind angår! Det var nesten vindstille i over 12 timer. Ikke sto spinnakeren, hvilket ikke er så rart i 1 - 2 knops vind fra alle kanter, og meldingene fra Fri Vind gikk på at passaten var avlyst også neste uke, selv om vi har valg den sydligste av de sydlige ruter.
I skrivende stund, begynnelsen på dag 7, har vi Cap Verde rett babord, vinden har heldigvis kommet tilbake, riktig nok fra SV, men tross alt 6 - 8 knop. Farten er ca 6 knop, så båten går meget bra på kryss hvis vi konser 100 % på lus og vindinstrumenter, og styrer smal bane. Vi styrer en hard kryss mot et wp på 17gr. 30' N og 27gr. W for å unngå kuling med 5 m bølger i mot fra W i natt, og kanskje kunne få noe passat ut i neste uke. Ellers alt bra ombord og fin stemning. Vi er veldig spent på dagens episode av Dicki Dick Dickens, Chicago's farligste mann med hjerte av smaragder! Vil han klare seg i kampen mot Kjøtthuet Jim Cooper, Chicagos ukronede gangster konge, og politiet?? 
Vi tapte 2 plasser i klasse 1C i løpet av døgn 5/6 og er nå nr.7 i klassen. Som man kan forstå er det derfor kun håndstyring som gjelder nå som vi har fått vind for å ta igjen det tapte. Håper det holder! 

2 kommentarer:

 1. Det er ikke rart at dere ikke finner passaten. Var det i grunnen en passat dere kjøpte, og har dere glemt hvor dere parkerte den??!
  Her har det vært julegrantenning. Vi har bakt lefser og har funnet fram adventstaken.

  Til Astrid og Bjørn: I dag var jeg på Bakken og Signe så bedre ut nå. Hun er blitt veldig tynn, men har tatt tak i en del oppgaver som må gjøres, bl.a. regnskapet.

  Lykke til videre! Hjelper det å klø masta??
  Hilsen Terje og Nina

  SvarSlett
 2. Yr er ikke verst av de fritt tilgjengelige værvarslene. Den melder lite vind fremover også der dere er. Passaten er tilbake rundt 2/12 til 3/12, avhengig av hvor langt dere da har kommet. Ellers så må dere ned helt til 12 grader, der er passaten nå også.
  Følger fortsatt spent med mens julebaksten står i ovnen og kulingen uler ute!

  Hilsen Ingo

  SvarSlett