torsdag 25. november 2010

Dag 5 Torsdag

Alle var enige om at dag 4 var en god dag på havet ombord i Jolly Sailor. Ikke bare fikk alle vasket kroppene sine i saltvann, vi fikk vindroret til å funke på både lens og kryss! Så nå blir vaktene enklere. Hittil har vi håndstyrt hele tiden. At vi fikk kryss var i og for seg som spådd av Mads i Fri Vind, men likevel overraskende der det burde være pasat. Men vi fikk virkelig båten til å gå bra på lite vind i kryss, og vi avanserte til 5 plass i klassen på resultatlisten. Og det er gledelig. Selv Eli har fått sjerpet konkurranseinstinktet! Det mest morsomme var vel likevel at vi fikk fisk for første gang! Astrid, Bjørn og Hans dro opp 6 nydelig fisk (gullmakrell??) og det ble fersk fisk til middag. Det krydde av fisk etter båten, og Bjørn fikk til og med huket en direkte på kleppen! Desverre mistet han kleppen på andre "fast fisk". I natt har det i perioder vært lite vind/vindstille, og vi har kjørt moter i 3 timer (det er lov i ARC'en). Utseilt noe over 500 nm gjør at vi har unnagjort ca 20 % av kryssingen, og vi har funnet roen. Alt vel ombord!

2 kommentarer:

 1. Vi er innom hver dag, både på bloggen og på kartet. Det er morsomt å følge dere, på den måten får vi også en liten del av eventyret.
  Når vi slår opp på kartet får vi en sang i bakhodet: Min båt er så liten....
  Her fyrer vi med ved. Nyt livet og den ferske fisken!
  Hilsen
  Terje og Nina

  SvarSlett
 2. Hvis jeg tolker vindkartet riktig, så er dere nå (tidlig fredag morgen) endelig på vei inn i passatbeltet. Og det ser jo ut som dere ligger riktig godt an. Jeg er litt nysgjerrig: Ser dere noe videre til de andre båtene? (Og leser dere kommentarene på bloggen, eller koster det for mye? Internett over iridium er sikkert ikke billig.)

  SvarSlett