fredag 29. april 2011

29 april - Vi har startet


Endelig er ventetiden over! Gunnar kom med ferje (lørje!) fra St.Thomas ca kl 10 som "bestilt", og hans reise hadde denne gangen heldigvis gått helt etter planen. Etter at vi hadde fått jolla på plass i kjellerboden under alle syklene og redningsflåten, skiftet fra vindmølle til slepegenrator, og spst en kort lunsj, seilte vi ut fra BVI, Tortola West End, Sopers Hole kl.13.00 lokal tid, eller 07.00 norsk tid. Værmeldingen var ikke helt optimal; 20 - 25 knops vind fra Ø med fare for byger på 30 - 35+ knop, og 3+m bølger. Men været var fint med sol mmasse plussgrader. Vi er veldig klad for at Gunnar ville være med på denne hav-kryssingen og har smurt ham inn med solkrem faktor 30, men jeg er redd han har fått en tøff start! Han er ihvertfall fortsatt meget blek. Pga av værvarselet har vi 3 rev i storseilet og satt opp en liten 30 m2 hardværsfokk. Så i starten med kun 17 - 22 knop gjorde vi litty dårlig fart. Men det vart perfekt seilføring for natten når vinden økte på til 20 - 25 knop: 7 knops fart, og med 60 gr vindvinkel på sann vind har vi vel seilt rettvisende ca 20 gr. i første døgnet og ca 140 - 150 nm.  Nå kl 1300 lokal tid 29 april ligger vi på 20gr 36,7' N og 64gr 11,4' W. 
Vi har hatt 3 - 4 m bølger, rotete sjø, og i morges hadde vi 1-2 time med vinden på 33 - 35 kn jevnt.
En strabiøs start på turen, særlig for Gunnar. Både han og Eli ligger i hver sin lugar med bøtte foran og føler seg ikke helt bra...... Men Gunnar gjennomførte første nattevakt (23 - 02) upåklagelig og er nå så nær fullbefaren han kan bli etter 1 døgn i sjøen. Bøtta forsvinmner sikkert etter en liten stund.
Vi har litt problem med slepegeneratoren som har gått full av tang, så den fungerer ikke. Derfor blir det håndstyring. Regner med å få hjelp til å få den ut før kvelden kommer. Da må vi også få igang vindroret. Det funker ikke helt på 30 knops vind.
Men alt går bra, vi er 5 norske båter som atartet samtidig fra BVI, opg selv om vi ikke ser hvrandre lenger, har vi kontakt på VHF. Mye sjøsyke i de andre båtene også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar