tirsdag 12. april 2011

BVI Tortola

Fra Anegada hadde vi en fin seiltur (sol og 12 - 15 knops vind med lens) på ca 20 nm ned til hovedøya på BVI: Tortola.
Første stopp var Cane Garden Bay som ligger på nord-vest kysten av Tortola. En ny nydelig bukt med fin strand, butikk og restauranter. Derfra dro vi til Sopers Hole helt i vest, og nabo til St.John (USA). Begge steder 1 natt på bøye til 25 US$, men helt rolig uten svell og vind om natten! Det er herlig i blant!
Så dro vi til Nany Cay Marina på syd siden av øya for å besøke Chandler Budget Marine (også kalt godtebutikk) for å gjøre de siste innkjøp og forberedelser på utstyrsiden; Kart over Bemuda må kjøpes, ny dekksbelysning må kjøpes og monteres, ny DanBoy må monteres, og rigg og blokker etc. ettersees.
12 april kommer første vær-oversikt fra Mads i Frivind, og vi er da i prinsippet klare for å seile til Bermuda så fort vær-vinduet tilsier. Vi er nå litt rastløse og mentalt klar for en 6 døgns overseiling til Bermuda! Men i følge værstatistikk bør man ikke seile før siste halvdel av april, så vi er tålmodige! Videre sier værstatistikken at fra Bermuda til Azorene bør man dra i mai og juni, så når Gunnar K kommer til Bermuda 29 april, håper vi på værmessig klarsignal til å seile videre innen det har gått alt for mange dager inn i mai. Men litt turist på Bermuda bør man vel også få tid til....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar