tirsdag 19. april 2011

BVI - Mens vi venter på været

Nå venter vi egentlig kun på klarsignal værmessig til å seile til Bermuda. BVI ( Britiske Jomfruiøyene) er fortsatt paradisiske, men når man har bestemt seg for å seile ca 15 april, og fortsatt ikke har gunstig vær i sikte før kanskje 23 - 24 april, da begynner det å bli småfrustrerende. Sitater fra værprognosene vi har fått de siste 2 dagene følger under: (de har ikke vært noe bedre de foregående dagene:
 
VÆROPPDATERING FOR JOLLY SAILOR
Om avreise (18/4):
Avreise idag (mandag) er utelukket grunnet:
1) Ugunstig vindretning over området det neste døgnet.
2) Usikkerheten i om det dannes en subtropisk storm.  Om dette skjer vil vi absolutt ikke være i området. 
(Hadde ett slikt tilfelle i området for noen år siden som førte til veldig sterk vind = en "skikkelig storm").

Konklusjon: Avreise idag frarådes sterkt.
 
Værmelding utstedt 19.04:
Da begynner utviklingen å bli noe mer sikker, men dessverre er ikke dette oppløftende for dere.
Imorgen (onsdag) dannes ett L på tråget rundt 400 nm NØ for dere.  Dette intensiverer og trekker V.  Eksakt plassering er vanskelig å si sikkert, men vil torsdag - lørdag sannsynligvis ligge mellom 500 nm N og 400 nm NV av BVI.  Utviklingen videre utover helgen er usikker, men mest forhåpentligvis begynner det å svekkes utover helgen. Størrelsen på L vil variere fra 300 - 600 nm i diameter og det er mulig det utvikler seg til en subtropisk storm. Vind estimeres mellom 30 - 55 kn, sterkere i  kastene.
Om avreise:
Så lenge denne stormen vil være i området fraråder jeg avreise på det sterkeste.
Seilasen mot Bermuda er såpass "kort" at det ikke er mulig å seile utenom dette L. Skulle man treffe ett slikt L vil det påføre båt og mannskap unødig stor risiko. Altså blir ikke avreise mulig før etter dette har svekket seg/vi vet eksakt utvikling/det trekker godt utenfor seilingsområdet.
Pr idag er dette tidligst fredag, kanskje lørdag/søndag.  
Presisering: Avreise de neste dagene vil påføre båt og mannskap stor risiko, fraråder derfor dette sterkt.
 
Vi forsøker å glemme at vi er klare til å dra, snorkler og bader, og besøker de ulike små øyer og strender som det er så mange av her; Cane Garden Bay, Sopers Hole, Nanny Cay og Marina Cay på Tortola, Dead Mans Bay på Peters Island, Benures på Norman Island, bl.a. Nå er vi på Norman Island i the Bight for å feire 50 års dagen til kapteinen på Aries; Puffen. Ikke verst det heller når sant skal sies. 
Hva vi gjør fremover med tanke på avreise; til og sted, har nå plutselig blitt noe usikkert pga værsituasjonen. Men vi håper fortsatt på å kunne seile til Bermuda nå til helgen, og så derfra til Azorene ca 1 mai. Hvis også dette blir vanskelig, må vi se på hvilke alternativer vi har for å seile direkte til Azorene. (Alle de andre norske båtene her seiler direkte til Azorene denne helgen dersom været tillater.) 
 
 
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar