lørdag 5. mars 2011

Norske båter; til gjensidig glede og nytte!

Nesten 30 norske båter startet i ARC 2010 Las Palmas - St.Lucia, og kanskje like mange (?) norske båter seilte over Atlanteren omtrent samtidig utenfor ARC'en. Så vi treffer ofte andre norske båter når vi seiler inn til en havn eller bukt. Kanal 69 på VHF'en blir kalt Norges kanalen. Den lytter man til om man vil høre nytt fra den norske delegasjonen. Vi har ofte hatt mye hygge sammen med Oda og Jazz, samt Jageren før den stakk sydover mot Falklandsøyene og Sørishavet. Mye fest og morro!
At det også kan være nyttig å være flere norske båter samlet i en bukt så vi for noen dager siden i Princ Rupert Bay på Dominica.
En norsk katamaran slet seg fra moringen en formiddag når eier og mannskap var på elvesafari, og den var på vei rett ut i havet uten mannskap. Heldigvis var en rådsnar Lars på S/Y Oda i nærheten, han så hva som var i ferd med å skje, hev seg i jolla og fikk stoppet båtens ferd. Ikke mange minuttene senere var vi fire norske båter/joller på plass (Oda, Jazz, Caspara og Jolly Sailor)! Lars hev seg i vannet, fikk midlertidig tredd fortøyningen på katamaranen rundt en ny moring, og vi andre kunne finne frem mer permanent tau og fullføre/sikre båten til eieren kom tilbake. Vi seilte videre før eieren kom tilbake, men vi regner med at han setter pris på fortsatt ha båt når han kom tilbake!  


Godt brukt norsk flagg på Jolly Sailor etter 8 mndr på sjøen i mye vind. Proporsjonene er kanskje ikke helt riktige lenger?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar