mandag 7. mars 2011

Guadelope

Fra Les Saintes dro vi til Pointe a Pitre på Guadelope. En fryktelig seiltur på drøye 20nm med 20 - 25 knops vind midt i mot, selv om det skulle være slør, og massivt regn!
Selve øya Guadelope og Pointe a Pitre var kanskje ikke like hyggelig som Les Saintes. Kanskje begynner vi å bli blasert/bortskjemt? Bortsett fra hyggelig karneval og en veldig fin marina var det mye "fransk" fattigdom og bare litt karibien. Vi fikk imidlertid noen rolige dager på brygge og fikk fylt batterier, vanntanker, gass og bunkret mat. Med strøm på brygga og internett tilgang kunne en del praktiske kontor-ting gjøres unna.


Men de hadde et fint frukt- og grønnsaksmarked.

Og vi ble med i en italiensk film om 2 jenter som ikke hadde vært i båt før og som skulle lære seg reggatta seiling som de lagde på "vår" brygge i nabobåten. (Det var på Andrea Mura's båt Vento di Sardegna som vant regattaen Route du Rhum 2010 - solo-seilas over Atlanteren.) Eli fikk til og med en liten talerolle; The boat? "It' s there!".

Fra Pointe a Pitre gikk turen rundt Guadelope på vest siden til Deshaies som ligger helt nord på øya, på vei mot Antigua. Fin seilsas i nydelig vær med passe vind (15 knop som meldt!), men også denne gang ble det kryss i stedet for slør. Vindenes veier rundt karibiske øyer er uransakelige! Deshaies er en fin liten bukt med landsby, restauranter og butikker, og mer vanlig karibisk ankrings-sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar