torsdag 15. juli 2010

Tilbake i Les Sables


Vi ligger på nytt til havn i Les Sables. Denne gang for å gjøre 50 t service på motor og får en ny oppdatering av sw til Raymarine slik at vi får kalibrert fart, vind og dybde instrumenter, samt autopilot. Håper alt er på plass torsdag.
Jørn og Kari dro hjem i går etter en ukes tur. Før det var Astrid og Bjørn her en uke og bidro med uvurderlig hjelp til montering av radarmast og radar, DuoGen slepe- og vind generator, samt Hydrovane vindror på hekken. Alt er nå også koblet elektrisk.
Så venter vi på riktig vær/vind prognose for å krysse Biscaya, og foreløpig ser lørdag/saøndag passende ut. I morgen 14 juli er det Frankrikes nasjonaldag, og lite annet enn feiring, fyrverkeri, god mat og drikke kan forventes.

mvh
 
Jo og Eli

5 kommentarer:

 1. Nå antar jeg at dere er underveis over Biscaya.....eller ankommet det spanske fastlandet allerede. Mener å huske at vi brukte 56 timer over fra Camaret. Vi kom fra Bergen i dag morges, båten ligger ved Hjellestad hos venner. Skal tilbake om 2 uker for å seile hjemover. Lea er igjen hos Øydis. Har kjempegode erfaringer med vestlandsseiling! Har vel allerede bestemt å dra tilbake neste år... Kan imidlertid ikke rapportere om aktivt bruk av badestigen på båten! Men har hatt mange fine sykkel og fotturer underveis. God Seilas videre ønskes fra mannskapet på Merrimac!!

  SvarSlett
 2. Hei Jo og Eli! Dere er kanskje kommet dere over Biscaya nå og ligger i en havn i Spania? Hans har nesten klargjort sin nye kartplotter og gleder seg til å se den i funksjon når vi nå skal ut og seile. Her er hagen i ship shape stand etter intens jobbing et par dager, og bringebærene smaker nydelig! Frysern er dessuten fylt med rørte jordbær som skal glede oss utover vinteren. Som Erik sa lørdag morgen etter Færder'n; "Dette er jo som å sitte i jordbæråkern!" Godt å kunne seile med god samvittighet i vår hjemlige Oslofjord. Det blir vel en tur innom Kjempeholmen, og Lill ønsker seg en lunsj i Engelsviken... Vi ønsker dere lykkelig seilas videre og gleder oss til neste rapport! Klem og hilsen

  SvarSlett
 3. Hei Jolly Sailor!
  Ønsker dere alt godt på ferden videre - nå er dere vel over Biskaya - håper det gikk bra alt sammen.
  Kan berette om god seilvind i Norge, men ingen seilbåt å bruke, snufs!

  Hilsen Ingo

  SvarSlett
 4. Synes dere er tøffe som legger på langtur med klin ny båt...:-)
  Traff flere norske på Shetland i vår som var på tur til ARC så dere blir neppe særlig ensomme på vei over..:-)

  God tur!
  Mvh
  Jorunn og Oddmund Fjordbakk
  S/Y Havsula

  SvarSlett
 5. Ser at alt går greit og bra er det, ønsker dere en god tur videre. Ser at dere har fått montert bra med utstyr, er HS vimpelen på plass?
  Helge.

  SvarSlett