onsdag 21. juli 2010

BISCAYA ER PASSERT

Biscaya er passert, vi er nå i La Coruna i Nord Spania, og har klart oss bra over første "bøygen". Dro ut fra Les Sables d'Olonnes kl.0730 lørdag morgen 18/7-2010, og klappet til kai i Coruna mandag 19/7 kl.1530; 56 timer senere. Litt trøtte, men mest fornøyde. Vi hadde gode værmeldinger, men fikk mer vind enn meldt til tider. Bølgene/dønningene var også markante. Overfarten var preget av ro, noe ensformig utsikt kanskje, men helt ok. Vi hadde følge med en annen Jeanneau SO45 fra UK hele første døgnet; Weohgi, 2 hyggelige engelske par som kom til Coruna tirsdag. I tillegg hadde vi flere ganger besøk av delfiner. Det var morsomt. DuoGen slepegeneratoren funker veldig bra og gjorde at vi kunne bruke autopiloten hele veien. Vi er ikke vant til slike hjelpemidler. Dufouren måtte styres hele veien, men på lange etapper er autopilot helt topp! Vi satt kursen på 240 gr og fulgte bare med på radar og AIS nattestid. Så nattevaktene gikk helt fint med lesing og filosofering alene på vakt. I La Coruna er det middelalderfestival med masse skøy i gamlebyen, så vi blir her noen dager. Fin ny og moderne havn, og stor by.

1 kommentar:

  1. Gratulerer.. Biscaya er jo den psykologiske testen ut i det ukjente, langt avsted. Ligger dere ved brygge eller på svai? Vi lå på svai og dregget om natten da det blåste opp til et skikkelig regnvær, drev forbi flere båter uten at noe skjedde. Litt flaks skal man jo ha!
    I morgen kommer visstnok sommeren hit for å bli noen dager. Det skal bli deilig. KOOS dere!! Nå blir det bare bedre og bedre. Gled dere til fantastiske Portugal... Klem og hilsen fra Merrimac v/Sissel

    SvarSlett