onsdag 25. august 2010

Vi drar mot Lagos - siste stopp før Madeira

2o august drar vi videre mot Sines på vei mot Lagos - siste stopp før overfarten til Madeira. Seilasen til Sines er på ca 50 nm, og tar ca 8 timer. Som vanlig lite vind og motring i starten, men så kommer det vind ut på ettermiddagen, og det ble en fin lens inn til Sines. Sines hadde en fin marina, men byen manglet kanskje litt sjarm. Den store oljehavna og industriutbyggingen var skjermet fra marinaen, og sjenerte ikke oss. Det var en fin strand der meget godt besøkt av ferierende portugisere.
For oss ble det den store vaskedagen; båt inne og ute og alt vi hadde med av klær og sengetøy ble vasket.
23 august, meget tidlig , drar vi videre til Lagos; ca 80 nm videre syd. Vi runder Cabo de Sao Vicente; Portugals syd-vestigste punkt, i vindstiile (ny erfaring) tross værmelding om mye vind, og er klar for Algarvekysten. Men i det vi har rundet capoet kommer det også vind - som spådd; 35 knop i fra N, så det bli en litt i overkant fin slør de siste 25 nm inn til Lagos før vi fikk revet. Det er mye krefter i 104 m2 seil i så mye vind, så det er bra at revingen går greit. Lagos er en kjempefin og stor marina, men dyr; over 50 euro pr natt. Mange faste engelske båter, og overraskende lite langtur seilere. Vi leker turister noen dager. Her er det noen kjempefine badestrender med de dramatiske og stilige klippene som Algarvekysten er kjent for, og vi har selvfølgelig badet! Over 30 grader i lufta (skyggen) og kanskje 25 grader i vannet? Deilig!! Vi har også på nytt prøvd det portugisiske fiskekjøkken, denne gang med godt resultat! I Portugal kan de fisk! Nå skal vi proviantere for overfarten til Madeira. Planlegger start fredag morgen, og venter på passe vinder. Vår venn Mads i Frivind sier det er noen kraftige lavtrykk over Azorene, men at de pga høytrykk over Kanariøyene ikke vil treffe oss. Så vi håper det beste, og forventer 15 - 20 knops vind de første dagene, og mindre etter hvert. Alt vel ombord.

1 kommentar:

  1. Morsomt å følge med dere... Vi gikk ikke ned til Algarve på vår seilas, men dro rett ut fra Lisboa til Porto Santo. Brukte nøyaktig 4 døgn på seilasen dit, en del motor på grunn av lite vind. Har skjønt at dere har hatt mye vær..Vet dere om noen som har bruk for mannskap over Atlanteren, så er Øydis ledig... hun har planer om å seile litt senhøstes og vinter, før hun fortsetter med jobbing..
    Har hatt mye vind her også i det siste. Mye farting på oss fremover, til Normandie blant annet. Skal ha dere i tankene. Skulle gjerne vært på langtur igjen selv... God seilas! Merrimac, v/Sissel

    SvarSlett