søndag 3. juli 2011

Siste etappe; Danmark - Horten. Reisen er slutt!


Fra Kiel gikk turen raskt opp mot Skagen. Alle planer om på ny å besøke det Syd Fynske Øhav med bl.a. Æreskøbing ble forlatt, og i stedet prioriterte vi værvindu nordover og tidlig hjemkomst. En overnatting i Assens (lørdag til søndag) på veien, og så en effektiv nattseilas direkte opp til Skagen i nesten vindstille. Vi ankom Skagen mandag formiddag 27/6 etter 170 nm og tykk tåke utenfor Fredrikshavn. Da var det greit å ha radar og AIS! I Skagen ble det så klart at enten kunne vi benytte oss av sydøstlige vinder på rundt 20 knop dagen etter, eller så måtte vi vente noen dager på nytt gunstig vær. Valget var lett!

Vi dro opp seil tirsdag morgen og hadde en kjempefin lens hjemover i sol og nydelig vær. Det syntes vi at vi hadde fortjent! Vi var hjemme igjen i Horten tirsdag 28 juni kl.23.30 etter 1 år med Jolly Sailor på havet.

På gjestebrygga i Horten sto så Mats og Marius samt Jørn og Kari klare med Champagne og velkomst.

Veldig hyggelig!









Jolly Sailor derimot hadde aldri vært i Horten eller Norge før, så det gjenstod et besøk hos tollvesenet i Sandefjord. Det var verken en enkel oppgave å bli enig om hvor mye jeg skulle betale i mva, eller å få betalt. Men i løpet av 72 timer var en bankremisse stablet på beina og overlevert damene på tollkontoret. Nå gjenstår bare en takst for å fastslå hvor mye slitasje det faktisk blir på en seilbåt i løpet av 12 mndr helkontinuerlig seiling i sol og hardt vær, og dertil fradrag i moms.

Torsdag kveld rakk vi også en snartur inn til Aker brygge hvor Jolly Sailors Atlanterhavs-mannskap med fruer hadde avtalt en mimre-kveld og middag. Det ble et hyggelig, og for mannskapet overraskende, gjensyn med crewet; Hans, Tom, Bjørn, Astrid og Gunnar. De hadde nemlig ikke fått det med seg at vi faktisk hadde kommet hjem.
En fin avslutning på en utrolig flott tur! Takk for hjelpen til alle som har vært med oss!
Slutt! Fin! The End!

1 kommentar: