tirsdag 11. januar 2011

Julen i Caribien - Tiden etter ARC

ARC 2010 er ferdig, Atlanterhavet er krysset, og Jolly Sailor er i Caribien. Nye eventyr venter!
Men først en stor takk til mannskapet over som gjorde det mulig å få til kryssingen; Hans, Tom, Bjørn og Astrid. Hans dro hjem rett etter at vi hadde krysset mållinja, men blir kanskje å se her med fam. senere i vår (velkommen!!). Tom traff sin Trine på brygga i St.Lucia og de hadde noen velfortjente dager i varmen før jul, mens Bjørn & Astrid feiret julen her.
Dermed var båten ledig for familiært julebesøk. Espen, Mats og Marius kom på besøk 22 desember og feiret både jul og nytt år med oss på ulike steder/øyer her i Windward Islands. Julaften var vi i Rodney Bay. Vi rakk ikke ned til Bequia og Admirality Bay før 2 juledag, etter først å ha besøkt Wallilabou på St.Vincent - der Pirates of the Caribbean ble spilt inn. Deretter gikk turen videre nedover Grenadinene til Salt Whistle Bay (Mayreau) og Tobago Cays - et elorado for snorkling på revet med nærkontakt med skilpadder og fisk i alle mulige farger og størrelser, og til nyttårsfeiring på Union Island.
To herlige uker med gutta med seiling og bading langt unna snø og kulde! Nå er gutta seilt opp til St.Lucia, har dratt videre til New York og Norge, og vi er alene tilbake for å finne roen under palmene. Men først måtte noen vedlikeholdsoppgaver gjøres; Spinnakeren måtte repareres, ny VHF måtte innstalleres, og vi måtte ha ny motor til Jolly (gummijolla altså)! Men nå er alt klart, og vi er på ny på vei sydover mot Tobago Cays og snorkling på svai.   

2 kommentarer:

  1. Fint med et nytt livstegn fra dere. Det er vel deilig med en periode med bare to ombord kan jeg tenke meg. Det er jo seilervenner overalt dere kommer nå.... venner for livet. Vi skal i slutten av mars på "skippermøte" i sydfrankrike, en gjeng fra 4 båter som stadig har hatt slike treff etter vår langseilas. Øydis er i Colombia og kan ikke få fullrost landet. Har blandt annet vært på en flere dagers fottur langt inn i ødemarken til "La Ciudad Perdida". Fortsatt godt nytt år fra oss i Sandefjord.

    SvarSlett
  2. Lørdag skal mannskapet sammen med Lill og Trine, møtes for å gjenoppleve de mange fine opplevelsene vi hadde sammen med dere.Jeg har med stor glede sittet de siste dagene og brukt tid på å gå gjennom og sortere bilder fra turen. Gleder meg også veldig til å treffe de andre igjen, Lill som var med i avskjedskomiteen og Trine som utgjorde den viktigste delen av mottagelseskomiteen i Rodny Bay. Vi skulle gjerne hatt dere sammen med oss her opp i kulda.Men det får vel holde at dere vil være med oss i tanker og gode minner. Ha fortsatt gode dager med Jolly Sailor og håper at hun vil tjene der på beste vis.
    Bjørn

    SvarSlett