fredag 29. oktober 2010

La Gomera, 18-26/10-2010


Seilasen over til La Gomera var på bare 30 nm, og ble mest motorseiling pga lite vind. Men vi brukte realtivt lang tid da vi møtte flere flokker med hval underveis! De lå og pustet vann og luft rett ved siden av båten mens vi sakte gled forbi. Svært spennende og underholdende! (Los Christianos på Tenerife i bakgrunnen.)


Hovedstaden San Sebastian ligger flott til inne i en godt beskyttet bukt som er en av de mange havner Columbus brukte på vei over til de Vestindiske øyer, og som Fred.Olsen nå har tatt over med sine mange Kanariøy-ferger. Marinaen ligger innerst i havna midt i sentrum.


Med egen strand som også ligger midt i byen er dette en ypperlig havn å ligge i for oss som må avkjøle oss av og til. Helt klart vår favorittøy og marina så langt på Kanariøyene! Kan sterkt anbefales alle som vil noe annet enn masseturisme!

I tillegg til bading og soling kan man her gå på uendelig mange godt merkede turstier i fjell og skog. Mye opp og ned, og Jo's knær fikk mer belastning enn godt var.

Til forskjell fra det vi er vant med fra Norge er det på Gomera "omvendt tregrense". Skogen her begynner på den høyden der snaufjellet i Norge tar over. Her er det skog på fjellet (1480m), og bart fjell med kaktus nedover dalsidene. Artig!

I det hele tatt burde biologisk interesserte som trenger mål for studentekskursjoner plotte inn Gomera i kalenderen. Både er det et utall av plantesorter her, og et internasjonalt ekspert-team av meterologer har kåret en del av øya til å ha "verdens beste klima". Her vokser både palmer, løvtrær og furutrær side om side med kaktus og dramatiske vulkanske steinformasjoner i ulike farger.

Er det da noe rart løvetannen blir meterhøy? Og ikke å forglemme, her kan man studere det kjente Dragon tree. (Dragen er midt i bildet...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar