mandag 30. august 2010

Vi er i Porto Santo (Madeira) (30 aug - 8 sept.)

Vi er i Porto Santo (i øygruppen Madeira) og er veldig fornøyd! Dro fra Portimao (fin-fin ankerhavn 7nm bortenfor Lagos) fredag morgen 27/8 og ankom havnen på Porto Santo kl.12 i dag (30/8) etter noe over 3 døgns kjempefin seilas. Etter en nesten vindstille start 1 – 2 timer hadde vi fin vind fra N, som etter hvert dreide mot NØ (frisk bris - liten kuling) første døgnet. Deretter frisk bris NØ i 1,5 døgn, og noe motring siste natten pga lite vind. Men siste timene inn mot Porto Santo kom det igjen vind og vi kunne nyte synet av vulkan øya som steg opp av havet. Og vi fikk vår første "fisk" under overfarten. Ikke når jeg litt på måfå slengte ut dorgesnøret i 7 knop, men på dekk i dag tidlig lå det en liten blekksprut! Kanskje middag i kveld??   
Deilig også å komme inn i havn og få en dusj og, etter hvert, en velfortjent pils! Vi brukte autopilot første delen, men fikk etter hvert også Hydrovane vind roret til å fungere utmerket! Så nå er nesten alt det tekniske utstyret ut-prøvet og i virksomhet. Det gjenstår en kortbølge-radiomottager (for å kunne ta i mot radio værmeldinger på havet) som foreløpig kun er montert, men ikke tatt i bruk. Vi har satellitt tlf og mail mulighet der for værmelding på havet via Frivind som fungerer helt topp, pluss mottak av gribfiler og værkart på Internett når vi er i land, og har egentlig ikke savnet kortbølgeradioen! (Kanskje Tom ser en utfordring her?) Det eneste lille tekniske problemet er en inverter fra 12 – 220 V som ikke oppfører seg helt som den bør, og derfor kanskje må fornyes etter hvert. (Tom??)
Lagos var en liten skuffelse da det ikke var noen langtur-seilere der slik som vi hadde trodd. Mest rike og lokale portugisere, samt (rike?) engelskmenn med fast plass (hytte) som kun var ute en gang i uka for å tømme doen. Pluss alle de andre time-share- og pakke-turistene. Langtur seilere ligger på svai, og betaler nødig 66 Euro natten som var prisen i Lagos! Derfor dro vi til Portimao hvor vi traff mange hyggelige folk!
Nå blir vi noen dager her i Porto Santo og seinere Madeira for å gå i fjellene, før vi om 1 – 2 uker seiler videre til Kanariøyene. Været er upåklagelig med sol fra skyfri himmel og 30 gr. I skyggen. Når vannet her er krystallklart blått og strendene er lange, blir det sikkert litt bading også!  

3 kommentarer:

 1. Hei !

  Det virker som om alt er testet, klart og tilrettelagt for en ren lystseilas når vi kommer ombord. Utmerket!
  Har du noen data på konverteren (fabrikat,modell, kapasitet,kapsling etc)?
  Er det noe verktøy som vi bør ta med ?
  Har forløpig bare funnet frem lakenposen.

  Tom

  SvarSlett
 2. Jeg følger med dere og er veldig misunnelig. Planlegger å kjøpe bår og seile i Middelhavet og rundt omkring når jeg blir ordentlig pensjonist.
  Synes dere er modige som legger ut på dette selv om allt er godt forberedt.

  Her i Shtokman går allt sin skjeve gang men det ser ut til at jeg kan bli her none år til. Vi koser oss og Karin kommer ned alle helger jeg ikke er hjemme. Forskjellen blir da ikke så stor fra tidligere prosjekter hvor jeg hadde over 100 reisedager i året.
  Teller på knappene om jeg skal kjøpe elbil,Citroen C-0,hva tror Tom Christian om det han som er elektroutdannet......God tur videre.

  SvarSlett
 3. Følger med på turen deres - i dag kommer hilsen fra "Båter i sjøen" der vi trålet oss gjennom alskens herlige båter sammen med noen tusen andre.

  Godt at det meste er i orden på Jolly Sailor og båten klar for hoppet over atlanteren! Dere er tøffe!
  Hilsen Ingo

  SvarSlett